MEXICO

Lite sent men äntligen här!


Har tillbringat 2 veckor tillsammans med min bror i fantastiska Cancun, Mexico. Första långflygningen för min del o det var inte ett dugg skönt! Men att landa i ett nytt främmande land med nya spännande äventyr som väntade gjorde 12 timmars flygning värt det när vi väl var på plats.

Dom som varit ute o rest vet vilken underbar känsla det är att stiga av flygplanet och ha en temperaturskillnad på över 30 grader från när man klev ombord. Solen strålade och allt var perfekt.
Vi kom till hotellet och kom oss tillrätta i vårat rum. Tog på oss badkläderna och gick direkt bort till poolen 200 meter bort. Personal och semesterfirare log och hälsade glatt på oss och under bara 14 dagar skulle dessa nya människor bli våra vänner.
Man kunde höra havet och bara bakom en liten kulle låg det, karibiska havet, turkost och böljande. Bladen på palmerna ovanför oss fladdrade i vinden och en liten färja la precis till intill kajen som var gjord av bara trästolpar.
Fantasin hade blivit verklighet.

Efter bara ett par dagar anlände nya resenärer och bland dom hittade vi Niclas och Nicole som skulle komma att bli våra resekamrater för resten av resan. Det blev många lata dagar i solstolarna men mycket mycket annat också.
Det var beach volleyboll och volley boll i poolen, shoppingturer båda hit och dit där vi alla fyra hittade fina saker, strandpromenader med utsikt över det otroliga vattnet och horisonten långt där borta och även en joggingtur en kväll blev det för mig och Niclas bort till en annan strand för att ta ett dopp, solen hade redan hunnit gått ner men den tropiska värmen höll oss varma på väg tillbaka. Många härliga skratt och varje sekund var en underbar tid tillsammans. Nästan varje kväll var vi även ute och åt middag på någon fin restaurang och slutade alltid upp på någon av alla klubbar i Cancuns center.
Min bror Anton och jag gjorde även några turen ensamma, bl.a till ön Isla Mujeres där vi hyrde golvbil och körde runt hela ön och kollade runt på de olika stränderna, en tripp till Chichen Itza (mayaruinerna) som är ett av de sju nya underverken, en dag tillsammans med Delfiner för att simma och leka med dessa fantastiska djur och en dykdag för att upptäcka livet i havet.


Efter två extremt händelserika veckor satt vi åter igen på planet och jag satt och log hela resan hem.

EN HELT UNDERBAR RESA

RSS 2.0